Chef kok Bernd Gerats in ‘Met de deur Open’

SCHAGEN – In het programma ‘Met de deur Open’  is zondag 24 januari van 10.00 – 12.00 uur chef kok en eigenaar Bernd Gerats  van restaurant RuiG uit Tuitjenhorn te gast.

Het koken werd Bernd met de paplepel ingegoten doordat zijn moeder moest werken. Hij was meer van het doen en creëren dan studeren. En na wat twijfels is hij toch voor kok gegaan. Na een aantal stages te hebben afgerond, vond hij het tijd worden voor het hogere segment. 

Hij heeft in verschillende sterrenrestaurants gewerkt zoals Merlet en De Bokkendoorns . Heel hard werken maar hij heeft er ook heel veel geleerd. Café De Ruif in Tuitjenhorn kwam op zijn pad en samen met zijn vrouw Gaby heeft de stap genomen om voor zichzelf te beginnen. 

Op 30 december 2016 kregen zij de sleutel en met hulp van familie en vrienden zijn zij hun eigen restaurant RuiG begonnen. Gaby staat aan de voorkant als gastvrouw samen met Marije en Bernd samen met Edwin in de keuken. 

Presentator Kitty Mertz praat met Bernd over zijn leven en werk. De muziek die tijdens het programma is te beluisteren is de keuze van Bernd Gerats en de techniek is in handen van Eric Bijman.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: