Celstraf voor veroorzaken ongeval

WIERINGERMEER – De rechtbank Noord-Holland heeft de 38-jarige George C. veroordeeld tot een celstraf van 4 maanden voor het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk in Wieringerwerf op 26 mei 2020.

C. krijgt daarnaast een rijontzegging van twee jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk. Bij het ongeluk zijn twee personen overleden en raakten vijf anderen zwaar gewond waaronder een 20-jarige vrouw uit Medemblik

De rechtbank beoordeelde het rijgedrag van George C. als aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend. Door te handelen zoals hij heeft gedaan, heeft C. zich onverantwoordelijk gedragen in het verkeer, met bijzonder ernstige gevolgen voor de inzittenden van de bedrijfsbus en de bestuurder van de personenauto.

Het ongeluk had en heeft nog steeds grote impact op de slachtoffers die ernstig gewond zijn geraakt, oordeelde de rechter. De nabestaanden van de overleden slachtoffers ondervinden nog dagelijks het enorme gemis van hun dierbare. De rechtbank realiseert zich dat geen enkele op te leggen straf de enorme impact en het gemis van een dierbare kan wegnemen.

De rechtbank acht een minder zware vorm van schuld bewezen dan de officier van justitie had betoogd en vindt een celstraf van 4 maanden op zijn plaats. De rechtbank komt daarmee tot een lagere straf dan de officier van justitie, die 8 maanden gevangenisstraf had geëist.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):