CDA TELEURGESTELD IN BEERS

Het CDA in Niedorp is teleurgesteld in formateur Beers van de VVD in Niedorp.

Volgens het CDA heeft Beers zich bij de collegeonderhandelingen niet gehouden aan gemaakte afspraken. Die hielden onder andere in dat de fracties goed op de hoogte zouden worden gehouden over het verloop van de collegeonderhandelingen.

De VVD meldde echter tijdens de instal-latievergadering dat een akkoord was bereikt met de PvdA. Ook vindt het CDA dat de VVD en de PvdA zich niet hebben gehouden aan hun verkiezingsprogramma bij het maken van het collegeprogramma. Met name bij de zwembaden en de OZB heeft de PvdA volgens de christen-democraten zich niet aan haar beloften gehouden.

De PvdA is het niet eens met de kritiek van het CDA. Jan Mastemaker vindt dat er in het collegeprogramma voldoende recht wordt gedaan aan het eigen verkiezingsprogramma.

Jan Mastemaker werd donderdagavond door de gemeenteraad opnieuw unaniem aanvaard als wethouder voor de PvdA.

Voor de VVD werd Jan Piet Beers als wethouder beëdigd. Niet de voltallige gemeenteraad ging akkoord met die keuze. 3 raadsleden stemden tegen Beers als wethouder. Wie de tegenstemmers waren is niet bekend gemaakt, maar het lijkt voor de hand te liggen dat de fractie van het CDA haar stem tegen Beers heeft uitgebracht.


Publicatiedatum: 29 maart 2002
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: