Carnaval in Waarland; een hele kluif (video)

WAARLAND – Ondanks dat de animo is afgenomen, blijft carnaval springlevend in Waarland. De grote optocht ging zondag in elk geval niet onopgemerkt voorbij.

Samen met de carnavalsverenigingen uit Warmenhuizen, Schagen en Sint Maarten, maken de Kluivers uit Waarland er voor de 59e keer een feestje van. “Voorheen zagen we elkaar als concurrent, maar nu versterken we elkaar juist”, vertelt Heinjan Veeman alias Prins Kluif de vijfde.

De Kluivers zetten zich jaarrond in om carnaval te kunnen organiseren. Zo ruimen zij het festivalterrein van Badpop op en beheren de toiletten tijdens de kermis in Waarland. “Met de opbrengst daarvan kunnen we bijvoorbeeld een band boeken en de 55+ middag kosteloos aanbieden”, aldus Heinjan, die dit jaar voor de achtste keer prins carnaval is. “Alle leden betalen hun eigen consumpties, het is echt behelpen maar wat genieten we altijd weer van de vrolijkheid en saamhorigheid”, zegt Heinjan.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):