Camping in Ananasbos lang niet zeker

SCHAGERBRUG – Het is nog lang niet zeker dat de NTKC (Nederlandse Toeristen Kampeer Club) in het Ananasbos een camping mag beginnen.

Dinsdag werd het verzoek van de NTKC besproken in een oordeelsvormende raadsvergadering. Dat gebeurde op verzoek van Wens4u.

Er waren ook twee insprekers die grote zorgen hebben over de plannen. Waar eerst sprake was van 15 kampeerplaatsen, is nu een aanvraag gedaan voor 50 plekken.

Namens omwonenden werden ruim 70 handtekeningen tegen het plan opgehaald. Ook veel politieke partijen, zoals GroenLinks en de Seniorenpartij, zien het plan niet zitten. De PvdA was juist positief, omdat dankzij de NTKC het gebied nu wordt onderhouden.

Andere partijen lieten nog niet het achterste van hun tong zien. Die partijen wachten eerst een voorstel van het college af.

“Wij gaan de aanvraag zorgvuldig toetsen”, zei wethouder Simco Kruijer. Wanneer het college het plan gaat bespreken, is nog niet bekend.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
6 antwoorden
 1. Co
  Co zegt:

  Veel misverstanden over de NTKC. Neem eens een kijkje op de andere kampeerterreinen, dan zie je dat dit geen gewone ‘camping’ betreft. Laten we eerlijk zijn; de omwonenden hebben een stuk bos toegeëigend en zijn bang dat te verliezen… dan hadden ze het zelf moeten kopen.

 2. Frans
  Frans zegt:

  Waarom zo’n historisch stukje natuur weer opofferen voor een camping. Laten we dan de mini campings bij de boer uitbreiden. Verdienen de boeren ook wat extra. Ze moeten toch al flink inleveren de komende tijd. Kan de uitbreiding van een camping mooi wat compenseren. En hoeft er geen zeldzaam stukje historisch bos de dupe ervan zijn. Bij de boer is vaak de voorzieningen al geregeld.

 3. AH
  AH zegt:

  Gaat slecht met de natuur zegt men mogen niet van wandelpaden af want dan krijg je een bekeuring maar een camping aanleggen in de fragiele natuur geen probleem een wethouder die bomen aanplant en bestrating rooit omdat het nodig is vanwege klimaat we worden gepiepeld slaat nergens meer op .
  Tja de meeste campings zijn omgetoverd tot chalet parken door de grote jongens dus moet je ergens een nieuwe camping opzetten want er is toch nog vraag naar dus slopen we nog maar een stuk natuur / bos wethouders met tegenstrijdige belangen .

Reacties zijn gesloten.