Café Piet Pann wordt Zoigl Stube

SCHAGEN – Café Piet Pann aan de Markt in Schagen is het eerste café waar Zoigl op tap verkrijgbaar is en hiermee de eerste ‘Zoigl Stube’ van Schagen.  

Voor dit winterbier hebben de brouwers van brouwerij STOKED! uit Bergen zich laten inspireren door een eeuwenoude brouwtraditie uit Duitsland, waar bier nog werd geserveerd in huiskamers. 

Zoigl wordt maar eens per jaar gebrouwen en is een echt seizoensgebonden lokaal bier, wat qua karakter perfect past bij de winter. 

Zoigl staat voor de brouwers symbool voor samenzijn, vriendschap en ontmoeting en voor een hechte community. Piet Pann stond bij de brouwers hoog op het verlanglijstje om er een Zoigl Stube van te maken. 

Pieter Vader vertelt: “Dit is echt een bijzonder café, waar Zoigl helemaal tot zijn recht komt. De ongedwongen sfeer, de passie voor bieren en het echte huiskamergevoel.”

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nl



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):