Bussen in regio staan stil door cao-acties

NOORDKOP – Buschauffeurs in het streekvervoer leggen vrijdag 1 juli in Alkmaar, Den Helder en Hoorn voor 24 uur het werk neer.

Ze voeren daarmee actie tegen de cao-voorstellen van hun werkgevers. “De streekvervoerbedrijven willen alleen maar goedkoper en efficiënter, waardoor de chauffeurs steeds minder verdienen en de werkdruk torenhoog is. Ze komen daardoor steeds moeilijker rond en het ziekteverzuim is gigantisch. Die spiraal moet doorbroken worden met een betere cao”, aldus Veronika Teunissen, bestuurder FNV Streekvervoer.

In februari braken de werkgevers de cao-onderhandelingen plots af door onaangekondigd met een eindbod te komen. “Daar moesten de medewerkers het mee doen. Het was een karig bod en is dus door onze leden weggestemd”, aldus Teunissen. 

Daarop stuurde FNV een ultimatum met de oorspronkelijke eisen. Omdat de werkgevers ook daar niet over wilden praten, wordt er sinds mei door het hele land gestaakt voor een betere cao.

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):