Buren bang voor geluidsoverlast padelbanen

SCHAGEN – Tennisclub STC in Schagen stuit bij de realisatie van padelbanen op het park op bezorgde buurtbewoners van de Lindenlaan. Zij vrezen voor geluidsoverlast.

Hun bezorgdheid komt niet uit de lucht vallen. “In het hele land lopen dertig rechtszaken over geluidsoverlast van padelbanen. Wij willen dat er niet te lichtzinnig over wordt gedacht. Het geluid is nou eenmaal niet hetzelfde als bij tennis”, vertelt buurtbewoner Henk van Zanten. 

De projectgroep padel en de buurtbewoners hebben geprobeerd nader tot elkaar te komen tijdens een overleg. “Het werd een zeer inhoudelijk overleg, vol met emoties. We zijn niet tot een oplossing gekomen”, meldt voorzitter van de projectgroep padel Joop Bommer.

De projectgroep gaat nu verder met de offertes en wettelijke procedures. Vanwege een schaarste aan materialen kiest de club voor twee padelbanen in plaats van drie.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
  1. Loes
    Loes zegt:

    Hopelijk wordt ondanks geluidswerende maatregelingen de 200 meter een eis want echt dichtbij een padelbaan wonen veroorzaakt gezobdgeidsklachten en irritatie

Reacties zijn gesloten.