Buitensporttoestellen dankzij ‘spaarpaal’

SINT MAARTEN – In de zomer van 2021 spaarden inwoners van Sint Maarten, door binnen de maximumsnelheid te rijden, samen € 2.200,- bij elkaar met behulp van de ‘spaarpaal’. 

De spaarpaal stond circa 4 weken lang aan de Hoge Buurt in Sint Maarten. Het bij elkaar gespaarde bedrag is naar de realisatie van buitensporttoestellen gegaan. 

De toestellen zijn geplaatst op de speelweide aan het Esdoornplantsoen in Sint Maarten. Met de ‘moonwalker’ en de ‘legpress’ kan jong en oud zich voortaan fit houden en profiteren van de succesvolle spaaractie.

Inmiddels is de spaarpaal na de provinciale primeur in Sint Maarten ook al in Sint Pancras, Bergen en Nieuwe Niedorp geweest. Wethouder Heddes: “De spaarpaal werkt dubbel positief. Mensen gaan veiliger rijden èn er wordt gespaard voor een maatschappelijk doel.”

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: