Budget brandweerkazerne fors overschreden

MIDDENMEER – De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft donderdagavond ingestemd met het beschikbaar stellen van een aanvullend budget van ruim een miljoen euro voor de bouw van de brandweerkazerne in Middenmeer. Dat meldt mediapartner Regio Noordkop. 

Het oorspronkelijke budget voor de bouw van de brandweerkazerne was € 1.565.000,-, maar door prijsstijgingen wordt dit ver overschreden.

De gemeenteraad ging donderdagavond schoorvoetend akkoord, net als die keer toen om extra budget werd gevraagd voor Campus de Terp. 

De stijgende bouwkosten zijn niet tegen te houden en zetten extra druk op de gemeentelijke begroting. Henk van Gameren van LADA & Anders noemde de hoogte van de budgetoverschrijding ‘bizar’ en gaf aan met heel veel tegenzin en uit pure noodzaak toch in te stemmen. Dat sentiment leek breed gedeeld.

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: