Brood uit eigen regio

REGIO – Bij bakker Slijkerman is binnenkort brood te koop uit de eigen regio. Dat meldt het NHD vrijdag.

Molenaar Erik Dudink en Gertjan Slijkerman hadden al langer het idee om brood te maken van graan uit de Wieringermeer. Ze krijgen nu hulp van Jeroen de Schutter van CAV Agrotheek.

Het graan uit de Wieringermeer zal worden gemalen door molen De Krijgsman in Oosterblokker.

Voor bakker Slijkerman is de kwaliteit van het meel erg belangrijk. Daarom is agrariërs gevraagd rassen te verbouwen die met minder zon toch voldoende eiwitten bevatten.

Slijkerman is nu met het meel uit de Wieringermeer recepten aan het testen. Hij hoopt het lokale brood in september te kunnen lanceren.

Slijkerman heeft vestigingen in Schagen, ‘t Zand, Middenmeer en Wieringerwerf.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):