Brons voor Glenn van Nierop bij NK Stayeren

WIERINGERWAARD – Voor volle tribunes in het Sportpaleis Alkmaar won Glenn van Nierop uit Wieringerwaard dinsdagavond brons tijdens het NK Stayeren.

De zesde en laatste startpositie was nadelig, maar de vijfde startpositie was voor de latere Nederlands kampioen Reinier Honig. Geduldig wachtte gangmaker Smeulders af wat Honig ging doen. Toen deze versnelde en op de tweede positie afging, volgde het duo van Nierop-Smeulders. Met nog dik dertig van de vijftig kilometer te rijden had Glenn de derde plaats ingenomen.

Glenn na afloop: “Dat was echt erop of eronder. Ik was niet echt okselfris meer, maar ik voelde toen dat het brons mij niet meer kon ontgaan.” Gangmaker Smeulders vult aan: “Ik hoorde een geschreeuw, keek om en zag Glenn aan de rol.” De kans dat van Nierop uit mag komen voor het EK stayeren is een nu een flinke stap dichterbij.

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):