Brandweerkazerne Middenmeer fors duurder

MIDDENMEER – De nieuwe brandweerkazerne in Middenmeer wordt fors duurder. Het college van de gemeente Hollands Kroon wil € 880.000,- extra beschikbaar stellen voor de bouw van de brandweerkazerne in Middenmeer. 

Al eerder bleek het oorspronkelijke budget van 1,5 miljoen onvoldoende. 

Het is waarschijnlijk niet de laatste keer dat de gemeente het budget van een project ophoogt. In de kaderbrief die het college recent naar de raad stuurde werd al aangekondigd dat veel bouwprojecten waarschijnlijk duurder uit zullen gaan vallen. 

Aanbestedingen slagen nauwelijks omdat niemand inschrijft op projecten met de oorspronkelijk geraamde budgetten. 

Dat was ook het geval bij de brandweerkazerne in Middenmeer. Al in maart liet het college weten dat de aanbesteding mislukt was. Dat risico was begin 2021 al ingeschat. Dat de overschrijding € 880.000,- op een budget van € 1.500.000,- zou bedragen was echter tot nu niet duidelijk. 

De kapitaallasten voor de aanvullende investering bedragen jaarlijks €81.700,-. De raad besluit 13 oktober definitief over het voorstel.

Avatar foto
De bron van bovenstaand bericht is Regio Noordkop, de publieke lokale omroep voor de gemeenten Den Helder en Hollands Kroon. Regio Noordkop is mediapartner van Noordkop Centraal.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: