Brandweeracties in Noord-Holland Noord

REGIO – Vanaf dinsdag 28 juni rukt de brandweer in de veiligheidsregio’s Noord-Hollands Noord, Noord- en Oost-Gelderland en Twente alleen nog uit bij spoedgevallen.

Vanaf woensdag geldt dit ook voor andere regio’s in Nederland. “Ze sluiten aan bij de andere regio’s die sinds maandag al actievoeren, omdat werkgevers niet bereid zijn tegemoet te komen aan de gestelde eisen voor een fatsoenlijk vroegpensioen”, zegt Bert de Haas, bestuurder FNV Overheid.

Gedurende de hele zomer reageren de meeste brandweerkorpsen alleen nog op dringende hulpvragen. “Bij brand en levensgevaarlijke situaties rukken ze uit, maar onderhoudsklussen en schoonmaakwerk staan even niet op de agenda. Uiteraard garanderen we dat de veiligheid nooit in het geding komt”, aldus De Haas.

Brandweermensen hebben fysiek en mentaal zwaar werk, dat je niet tot je 65e kunt blijven doen. Daarom is in 2006 de FLO-regeling ingevoerd waardoor werknemers eerder kunnen stoppen met werken tegen gedeeltelijke doorbetaling van hun loon.

Sinds de invoering van de regeling zijn de wet- en regelgevingen inmiddels zo vaak veranderd dat het niet meer uitvoerbaar is. Dit heeft onder andere nadelige gevolgen voor de inkomsten.

De Haas: “Daarom willen wij een reparatie van de regeling. We vragen helemaal niet om een nieuwe regeling, maar hij moet wel up-to-date worden gemaakt.”

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: