Brandweer smacht naar nieuwe kazerne (video)

DIRKSHORN – De brandweer van Dirkshorn kan haast niet wachten tot de nieuwe brandweerkazerne aan de Burgerweg in Dirkshorn af is.

Burgemeester Marjan van Kampen en Dennis Roos, postcommandant van het vrijwillig brandweerkorps Dirkshorn, sloegen maandagmiddag de eerste twee palen van het nieuwe onderkomen in de grond. Ze werden daarbij geassisteerd door de twee zonen van Roos.

De nieuwe kazerne vervangt de huidige brandweergarage aan Dorpsstraat 55a. Het huidige onderkomen is volgens Roos gedateerd. “We zijn uit ons jasje gegroeid dus de nieuwe kazerne is meer dan welkom. We missen veel ruimte. We hebben ook nog een nieuw voertuig dat op ons wacht, alleen die past niet in de huidige kazerne.”

Het is de verwachting dat het nieuwe onderkomen voor de bouwvak van 2024 klaar is voor gebruik. “We kunnen niet wachten tot de nieuwe kazerne af is”, zegt een enthousiaste Roos.

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):