Brand op chaletpark in Den Oever

DEN OEVER – Een houten chalet op park De Wierde in Den Oever is in de nacht van woensdag op donderdag door brand verwoest. 

De brand werd rond 2.45 uur gemeld door een automobilist die vanaf de nabijgelegen N99 rook had geroken en wat oranje gloed had gezien. 

De hulpdiensten troffen daar een houten chalet aan dat volledig in brand stond. Bij aankomst van de brandweer bleek de ergste hitte er al af te zijn en was er weinig meer te redden. 

De brandweer moest opschalen voor extra bluswater. De locatie heeft een eigen waterhuishouding waarbij de brandkranen wat lastig te vinden waren. Ook wordt er verbouwd. 

De brand is uiteindelijk snel geblust en politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

(Foto’s: Inter Visual Studio)

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 antwoord
  1. Patrick van Kuijen
    Patrick van Kuijen zegt:

    Als eigenaar van het park vind ik dit een wat aparte berichtgeving. Het park beschikt over een bluswatervoorziening. Sinds 2018 zijn de bluswaterputten digitaal gewaarmerkt door de veiligheidsregio. Dat er op het park gebouwd wordt heeft daar niets mee te maken.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: