Bouwbord herinrichting Schagerweg onthuld

SCHAGERBRUG – Wethouder Heddes onthulde donderdagochtend om 11.30 uur een bouwbord in Schagerbrug dat symbool staat voor de herinrichting van de Schagerweg in het dorp.

Volgens wethouder Heddes is het herinrichten van de Schagerweg belangrijk voor de veiligheid en duurzaamheid van de weg. “Na veel voorbereidend werk ben ik blij dat de werkzaamheden nu gaan beginnen”, laat de wethouder weten.

In opdracht van de gemeente Schagen voert Strukton de werkzaamheden uit aan de Schagerweg met als doel de weg veiliger en duurzamer te maken voor alle gebruikers. Het herinrichten van de weg betekent dat de hele rijbaan, de beplantingsvakken, het fiets- en voetpad worden vervangen of aangepast.

De werkzaamheden worden in meerdere fases uitgevoerd en duren tot ongeveer half 2025. Voorafgaand aan de start van iedere fase worden de direct aanwonenden van de betreffende fase nog aanvullend geïnformeerd. Dit gebeurt per brief. Ook is er een omleidingsroute aangegeven, de weg is namelijk de gehele periode afgesloten voor doorgaand verkeer.

(Foto: Pierre Mettes)

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
7 antwoorden
 1. Steven
  Steven zegt:

  Maar je plaatst dus een enorm duur bord langs een weg die de gehele periode afgesloten is? Wie ziet dan de info op dat bord? Beetje zonde van het geld.

 2. AH
  AH zegt:

  geen wonder dat deze klussen zo duur zijn als je er iedere keer een groot bord voor moet laten maken en plaatsen en de wethouder en diverse anderen deze willen onthullen omdat ze staan te kicken op het feit dat ze in de media komen nou lekker belangrijk en zeker niet in belang van de burger weggegooid geld.
  Schagerbruggers sterkte een jaar lang in de rommel

Reacties zijn gesloten.