Bordje bij anjerveld voor veteranen

SCHAGEN – In het bijzijn van de veteranen Co Wiskerke en Kees van Treuren heeft wethouder Hans Heddes donderdagmiddag een bordje onthuld bij het anjerveld voor het Schager gemeentehuis. 

Een groep veteranen heeft in september een veldje bij het gemeentehuis omgeploegd om er een anjerveld van te maken. Met de aanleg van dit anjerveld eert en waardeert de gemeente Schagen zijn veteranen. 

Donderdag werd bij het veldje een bordje geplaatst. “Dit witte anjerveld is het nationale symbool voor erkenning en waardering voor de Nederlandse veteraan”, staat op het bordje te lezen. 

Op de witte anjers zullen de passanten nog even moeten wachten. In de periode van de veteranendag, die op zaterdag 25 juni in Schagen wordt gehouden, zijn die op het veldje te zien. 

Op het bankje naast het velde komt ook een bordje met een QR-code. Wie die code scant krijgt meer informatie te zien over de geschiedenis van de veteranen. 

Zie ook: Anjerveld voor veteranen

(Foto’s: Ed van Oerle)

Delen is leuk
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: