Boerenversmarkt

SLOOTDORP – Bij de Kwekerij van Siem Munster aan de Wierweg 7 in Slootdorp wordt zaterdag 3 en zondag 4 september van 11.00 tot 17.00 uur een grootse Boerenversmarkt georganiseerd met meer dan 40 versproducenten.

Het wordt een proef- en beleef evenement, waarvoor de deelnemers nu al volop in voorbereiding zijn. Ze zijn bezig met het verzamelen van recepten en keuren en kiezen welke creatie zij willen laten proeven. Tuinplanten en bloemen worden geteeld speciaal om voor de markt klaar te zijn.

Klanten willen tegenwoordig graag weten waar de versproducten vandaan kwamen en deze markt is een prachtige gelegenheid om in contact te komen met de kwekers.

Er is een breed scala aan producten dat varieert van broccoli tot champignons, van verse knoflook tot selderij, aardbeien en blauwe bessen, kaas en noten, jammen, chutney’s, fudge en chocolade, paardenmelkproducten en bodyscrub van Wieringermeerklei en natuurlijk tuinplanten, bloembollen en sierfruit.

Tijdens de markt is er een programma om jong en oud te vermaken. De jongste jeugd kan zich uitleven op het springkussen en ze kunnen knutselen. Rond het middaguur ringsteken met shetlandpony’s en ponyrijden. Er is live muziek van de Wieringer Sanghers en het Scheepstuygh uit Schagen.

De markt wordt zondagavond afgesloten met een Goede Doelen Diner, waarvan de opbrengst gaat naar Cycling for Air voor onderzoek naar Cystic Fibrosis, ook wel taaislijmziekte genoemd. Kijk voor meer informatie op www.boerenversmarkt.com.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: