Boerenprotest in de polder

SCHAGEN – Ook agrariërs uit de Noordkop voeren spontaan actie tegen de stikstofplannen van het kabinet. 

Dinsdagavond werden  een aanhanger met hooi en banden in brand gestoken op de Burenweg ten noordoosten van Schagen. De rook was tot in de verre omgeving te zien. 

Bij het vuur stonden tientallen boeren die het niet eens zijn met de plannen die het kabinet heeft met de agrarische sector. “Ze liegen en bedriegen als het om stikstof gaat”, vertelt een van de aanwezige agrariërs. 

De brandweer was snel ter plaatse, maar begon om escalatie te voorkomen niet direct met blussen. Om die reden was er ook maar één agent naar de melding gekomen. Er werd wel een politiehelikopter ingezet, maar die bleef op afstand. 

Na ongeveer een half uur heeft de brandweer het vuur geblust. 

(Foto’s: Ed van Oerle)

Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
1 antwoord
  1. Gerard Dekker
    Gerard Dekker zegt:

    Hoe is het mogelijk dat er door de gemeente Schagen wordt gezegd: ”Vele agrariërs werken al bewust natuur-inclusief, hebben oog voor de natuur, het klimaat en de waterkwaliteit.” Boeren werken in de natuur maar hebben er niets mee en hebben er, zo blijkt, helemaal geen verstand van. Er is maar 1 bio boer in de gemeente Schagen en wel in Eenigenburg, De rest gebuikt gif, laat koeien en schapen zonder schulplek in de brandende zon staan, put grond jaar na jaar uit met kool tulpen en ander gewas, gebruikt ‘gewasbescherming’ om insecten te weren die bij de mens Parkinson veroorzaakt. De waterkwaliteit is dusdanig verslechterd in Nederland dat er geen leven meer in zit. Vanuit de bodem komt het gif in het water terecht. Met je boerenverstand kun je dat wel op je klompen aanvullen. De boeren die wel hun best doen moeten in het zonnetje gezet worden!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: