Bloemencorso Winkel zorgt voor saamhorigheid

WINKEL – Ieder jaar op de vierde zondag van september rijden de mooiste praalwagens vol bloemen door de straten van Winkel. Na twee jaar corona is het dorp extra blij dat het dit jaar wél weer door kan gaan. 

Peter Wittekoek: “Je moet het meemaken, het is met geen drie woorden te beschrijven.” Al zijn hele leven is hij nauw betrokken bij de Bloemencorso. Op dit moment houdt hij zich bezig met de PR van het evenement. 

Paul Beers is één van de bouwers van de corsowagen van J.J. de Sioux. Het is geen vriendengroep maar een bij elkaar geraapt zooitje en als het nodig is werken ze dag en nacht door om de mooiste corso van Winkel in elkaar te zetten. 

De route wordt drie keer gereden en iedereen is welkom om te komen kijken aankomende zondag 25 september vanaf 13.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.bloemencorsowinkel.nl.

 

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):