Binnen 1 maand besluit over standplaatsen

SCHAGEN – Het college van Schagen neemt binnen één maand een besluit over de standplaatsen. Dat meldt burgemeester Marjan van Kampen.

Maandagavond kwamen standplaatshouders, Makado Centrum, omwonenden en raadsleden bij elkaar om over het nieuwe standplaatsenbeleid met elkaar te praten. Burgemeester Van Kampen kijkt tevreden terug op de avond. “De aanwezigen hadden een goed gesprek met elkaar. En dat is beter dan wanneer mensen over elkaar praten”, vertelt Van Kampen.

Belangrijkste discussiepunten waren de toekomstige locatie en de termijn van de nieuwe vergunning voor standplaatshouders.

Een besluit nemen over de locatie lijkt nog de lastigste horde, want zowel standplaatshouders als het Makado Centrum claimen hierover toezeggingen te hebben gehad van de gemeente. Die toezeggingen zijn strijdig met elkaar.

De standplaatshouders hebben een brief uit 2021 waarin ze is beloofd dat ze terug mogen naar hun oude plek bij het Makado Centrum. Het Makado Centrum zegt een verslag te hebben van een toezegging van de gemeente dat de standplaatsen minimaal 250 meter vanaf de entree van het Makado Centrum komen. Dat verslag is tot op heden nog niet boven water gekomen.

Volgens burgemeester Van Kampen spelen ook klachten van omwonenden over geuroverlast een rol. Een mogelijke nieuwe locatie is het parkeerterrein bij de Vomar. Die supermarkt heeft al aangegeven geen bezwaar te hebben tegen de komst van de standplaatsen.

Zie ook: “Afspraak over 250 meter staat op papier”

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
  1. Gw
    Gw zegt:

    Beetje raar dat makado over oneerlijke concurrentie praat terwijl de marktkramen er al voor de verbouwing van makado daar staan

Reacties zijn gesloten.