Bijna weer ijspret bij Schagen on Ice (video)

SCHAGEN – De vrijwilligers van Schagen on Ice zijn druk bezig om ervoor te zorgen dat er volgende week, na een afwezigheid van drie jaar, weer een schaatsbaan staat op de Markt in Schagen.

Volgens Chiel de Haan, voorzitter van Schagen On Ice, gaan de voorbereidingen ontzettend goed. “We zijn afgelopen week begonnen en alles loopt voorspoedig. We hebben de deadline voor het maken van de ijsbaan gehaald en die gaan we dit weekend neerleggen.”

De schaatsbaan gaat op 6 december open voor publiek. Veel is hetzelfde gebleven, maar er zijn wel veranderingen. “We hebben dit jaar een hogere tent dan voorheen. Dat heeft ook te maken met de zonnepanelen die op het dak liggen”, zegt De Haan. “Het is een uniek project op de wereld waarbij zonnepanelen op het dak van een tijdelijke ijsbaan liggen. We hebben dit in samenwerking met een paar partijen, weten te realiseren.”

Ook nieuw dit jaar is de Ice Bike Challenge. Bij dit onderdeel mogen deelnemers op een driewieler een parcours afleggen op de ijsbaan. De bestaande activiteiten zoals peuterschaatsen, maatjesschaatsen, curling en discoschaatsen worden ook weer georganiseerd.

6 december is de schaatsbaan van Schagen on Ice open voor publiek. Om 19.30 uur is de officiële opening. Meer informatie kunt u vinden op de website van Schagen on Ice .

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):