Bijeenkomst Integraal Kind Centrum

Gepland Agenda

ANNA PAULOWNA – De Gemeente Holland Kroon organiseert op donderdagmiddag 28 september een bijeenkomst over het Integraal Kind Centrum in IKC De Kroon aan de Verwachting 2 in Anna Paulowna. 

Kindcentrum De Kroon is een centrum voor kinderen van 0-12 jaar, waar opvang en school nauw samenwerken en het welzijn van kinderen op 1 staat.

Vorig najaar is een project gestart waarin partners, die eerst buiten het kindcentrum werkten, nu samen in het kindcentrum werken. Dit project ‘Opvang en onderwijs van de toekomst’ brengt de expertise van de GGD, Link Jongerenwerk, de wijkteams, een orthopedagoog en schoolmaatschappelijk werk samen met het kindcentrum.

Zo draaien de jongerenwerkers van Link bijvoorbeeld twee ochtenden mee in een aantal klassen, waardoor de drempel om naar hen toe te stappen laag is. Kinderen durven daardoor makkelijker hun verhaal te doen aan de jongerenwerkers, ook over zaken die zich buiten school afspelen.

In de bijeenkomst wordt verteld hoe het project precies werkt en wat die eerste resultaten zijn. De start is 16.00 uur en de toegang is gratis.


Publicatiedatum: 15 september 2023
Categorie: Agenda
Aantal views: 98
Avatar foto
Liesbeth van Opstal is als vrijwilliger actief op de redactie van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):