Bij Ons wil groter evenement op Koningsdag

SCHAGEN – Bij Ons op ´t Noord (voorheen Studio 54 en café ´t Noord) heeft ideeën voor een groots opgezet festival op Koningsdag in Schagen. 

Op Koningsdag wordt al een paar jaar een klein festival georganiseerd door onder andere ‘t Geveltje en Piet Pann. Bij Ons deed niet aan dat evenement mee.

Marthijn Visser van Bij Ons wil dat wel graag. Hij heeft ook ideeën om het groter aan te pakken. “Mensen gaan nu naar Alkmaar of Amsterdam. Het zou mooi zijn als die Koningsdag in Schagen kunnen vieren”, aldus Visser. Met het initiatief wil Visser Schagen meer op de kaart te zetten.

De horeca-ondernemers zijn allemaal lid van de Stichting Evenementen Schagen (SES). Piet Hein de Boer, voorzitter van de SES. zie het liefst dat de bedrijven bij evenementen samen gaan werken. “Ik ga pogingen doen om de partijen samen Koningsdag te laten organiseren”, aldus De Boer.

Of het evenement ook groter moet worden, weet De Boer nog niet. “De kleine evenementen als Koningsdag, Bevrijdingspop en Mokum in Schagen zijn kleinschalig en daardoor eenvoudig te organiseren. Een groter evenement vraagt ook veel meer organisatie”, aldus De Boer.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):