Bibliotheek wel essentieel maar toch vroeg dicht

SCHAGEN – In de nieuwe coronamaatregelen zijn bibliotheken als ‘essentieel’ opgenomen door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Toch sluiten de Kopgroep Bibliotheken in de regio al om 17.00 uur. 

Bibliotheken zijn openbaar en hebben een belangrijke rol in de informatievoorziening. Zij mogen daarom tot 20.00 uur open zijn. Het ministerie laat de keuze om eerder dicht te gaan echter aan de bibliotheken zelf.

Anita Ruder, waarnemend directeur van Kopgroep Bibliotheken geeft aan dat zij hun verantwoordelijkheid nemen en zich aansluiten bij de andere bedrijven die verplicht de deur al om 17.00 uur moeten sluiten. 

Naast de anderhalve-meter-regel en het verplicht dragen van een mondkapje in de bibliotheek geldt nu ook een maximaal aantal bezoekers. De bibliotheek mag 1 bezoeker per 5 vierkante meter ontvangen. Voor de bibliotheken in de kop van Noord-Holland is dat geen probleem.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: