Bibliotheek op school in Wieringerwaard

WIERINGERWAARD – In Basisschool De Tweewegen in Wieringerwaard is 5 jaar geleden een Bibliotheek op School geopend.

Kinderen en leerkrachten maken sindsdien tijdens en na schooltijd gebruik van deze bibliotheek. Dat is goed nieuws want voorlezen en zelf lezen is belangrijk voor kinderen. Voor ouders is er geen financiële drempel, want kinderen tot 18 jaar kunnen gratis lid worden.

Wat minder bekend blijkt, is dat ook volwassenen welkom zijn in de Bibliotheek op School. Zij kunnen met hun kinderen boeken uitzoeken of gereserveerde materialen voor zichzelf ophalen en ook materialen inleveren.

Via www.kopgroepbibliotheken.nl zijn alle boeken uit de collectie te reserveren. Die kunnen dan later in de Bibliotheek op School worden opgehaald. Leden die hulp nodig hebben bij het reserveren van materialen kunnen langskomen tijdens de openingsuren. Er staan vrijwilligers klaar om hen te assisteren. 

De bibliotheek is open op dinsdag en donderdag van 13.00 – 15.00 uur en is te vinden aan de Populierenlaan 27 in Wieringerwaard.

Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open.



Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: