BEZWAARMAKERS KOSTEN BURGERS GELD

Alle inwoners van Schagen moeten flink in de buidel tasten om de extra kosten voor de bouw van de derde fase van het Stadskantoor te bekostigen.

Een groot deel van de extra kosten, zo’n 2 miljoen gulden, zijn veroorzaakt doordat bezwaarmakers de bouw al ruim 1 jaar ophouden.

`Het plan was om in het voorjaar van 1999 met de verbouwing te beginnen`, meldt gemeentesecretaris de Groot van Schagen. Doordat er veel bezwaren binnenkwamen werd het plan uitgesteld. Door krapte op de arbeidsmarkt en andere kostenstijgingen kost de verbouwing nu 2 miljoen gulden meer dan aanvankelijk begroot.

`Het is nog maar de vraag of het hierbij blijft`, aldus de Groot. De huidige kosten gelden alleen als de aannemer vóór 31 januari met de bouw kan beginnen.

Binnenkort staan de gemeente Schagen en de bezwaarmakers voor de rechter. Als de rechter besluit de bouw nog langer uit te stellen dan betekent dat weer een nieuwe kostenstijging. Elke inwoner van Schagen gaat dan tussen de f 100,- en f 200,- extra belasting betalen voor het plan.

`En dat is zuur, want een deel van de bezwaarmakers komt niet eens uit Schagen`, aldus de Groot. `Bij de bezwaarmakers zitten mensen die een aantal jaar geleden, met een andere pet op, juist vóór de plannen waren`.


Publicatiedatum: 11 januari 2001
Categorie: Archief
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: