Bewust in Balanzzz leert wat gezond is

HOLLANDS KROON – Om kinderen van groep 7 en 8 te leren wat geluk is, hoe je lekker kunt eten zonder al te veel suiker en hoe je bewegen leuk kunt maken, is het programma Bewust in Balanzz ontwikkeld.

De interactive workshop wordt verzorgd door GGD Hollands Noorden en bestaat uit drie delen. Het project is een samenwerking van JOGG Hollands Kroon, Link projecten, GGD, Vitakidz en Team Sportservice.

In de ochtend gaat een medewerker van GGD Hollands Noorden met de kinderen in gesprek over onderwerpen als ‘Wat is geluk voor mij?’, ‘Waar word ik blij van?’ , ’Kan ik het beïnvloeden en hoe dan?’ en ‘Wat is de kracht van positief denken?’.

Tijdens de gezonde lunch leggen voedingsdeskundigen uit waarom we zo ontzettend van suiker en zoet houden en wat dat doet met je lichaam.

In het middagprogramma ‘Weet wat je eet en beweegt’ gaat een buurtsportcoach van Team Sportservice met de kinderen aan de slag in een spel en leert hen wat calorieën zijn en hoe je fit wordt en blijft.

Aan het eind van de middag krijgen alle kinderen een USB-stick mee naar huis waarop zij en hun ouders nog eens alles na kunnen lezen.

(foto: JOGG)

Avatar foto
Frank van Schagen is vrijwilliger op de redactie van Noordkop Centraal. Frank richt zich vooral op activiteiten in de Noordkop.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: