Bewoners bijgepraat over Schagen Oost

SCHAGEN – Bewoners van De Vaart, De Wetering en De Snevert zijn woensdagavond door de gemeente Schagen bijgepraat over de ontwikkelingen rond Schagen Oost. 

Schagen Oost moet, na Muggenburg Zuid, de nieuwe uitbreiding van stad Schagen worden. Bewoners van onder andere De Vaart werden onlangs verrast door dat nieuws, mede omdat de gemeente ze nog niet had geïnformeerd. 

De gemeente kon die informatie destijds niet geven, omdat er eerst voorkeursrecht op de grond moest worden gevestigd. Daarmee moeten grondeigenaren de grond bij verkoop eerst aan de gemeente aanbieden. 

Nu het voorkeursrecht door de gemeenteraad is vastgesteld, kan de gemeente verder met de ontwikkelvisie voor de stad. Eind dit jaar start een participatietraject voor die ontwikkelvisie. 

Volgens Vincent Kok, projectleider openbaar gebied, duurt het maken van plannen voor Schagen Oost nog 3 tot 10 jaar.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
8 antwoorden
 1. Adriaan Rodenburg
  Adriaan Rodenburg zegt:

  Idee om rond het crematorium, tussen N241, Haringhuizerweg en Lutjewallerweg het Schager Bos aan te leggen?

 2. Harry ten walking
  Harry ten walking zegt:

  Wat fijn dat er meer woningen bij gebouwd worden! Jammer voor de mensen die hun zicht verliezen maar hiermee maak je veel meer mensen mee blij dan een enkel persoon.

 3. Arjan
  Arjan zegt:

  Waarom ben ik als bewoner van een “POLDERZICHT” woning niet uitgenodigd? We krijgen de meest onzinnige post in de bus van de gemeente, maar niet over de belangrijke dingen die de bewoners aan gaan.

 4. Willem Siemonsma
  Willem Siemonsma zegt:

  Er was de afspraak dat er niet gebouwd zou worden maar de arrogante wethouder beemsterboer trek daar niets daarvan aan
  Het word tijd dat beemsterboer oprrot van die vandaan komt.
  In plaats van heel Schagen te slopen.
  En ik woon op de boog en waarom ben ik niet uitgenodigd?
  Gemeente Schagen is echt een drama!!!!!!

 5. Rene
  Rene zegt:

  Ach, wij wonen er middenin maar zijn ook nog niet geïnformeerd. Alleen de mensen waar wvg van toepassing is. Heel onbehoorlijk van de gemeente. Ook de andere eigenaren langs de Lutjewallerweg horen erbij Jelle Beemster boer!

 6. Joop Luten
  Joop Luten zegt:

  Wellicht kan de projectleider Vincent Kok ook altijd in de toekomst inwoners aan de Tin, Heerenweg in Barsingerhorn danwel inwoners in heel Barsingerhorn uitnodigen. Deze woningbouwplannen van Schagen hebben grote impact op het open karakter van het landschap tussen Schagen en Barsingerhorn.

Reacties zijn gesloten.