Beschieting munitietrein Schagen nu in kleur

Schagerbrug – De beschieting van de munitietrein in Schagen in 1944 is nu in kleur te zien in Zijper Museum.

Zondag 12 september vertoont het Zijper Museum de gedigitaliseerde en ingekleurde film over de beschieting van de munitietrein in 1944 op het treinstation van Schagen. Eveneens zijn er beelden te zien van de ravage aan de huizen door de ontploffing.

De oorspronkelijke beelden zijn op film vastgelegd door de gebroeders Niestadt in zwart-wit. Aan deze versie zijn ook authentieke fotobeelden toegevoegd. Pieter van der Wal van Filmlook en museum vrijwilliger Hans Ratelband hebben deze klus uitgevoerd.

De film duurt een uur. Vertoning om 12.15 uur, 13.30 uur, 14.45 uur en 16.00 uur. Per vertoning zijn maximaal zijn 20 plaatsen beschikbaar. De entree voor de filmvoorstelling is € 4,– per persoon. Het verkregen toegangsbewijs geldt uitsluitend voor de filmvoorstelling en niet voor de exposities in het museum. Reservering via 06-82772524.

Joop Luten is als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakt veel nieuwsvideo's en richt zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakt hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: