Berlage Saxophone Quartet

VALKKOOG – In het kerkje van Valkkoog speelt zaterdag 5 maart om 20.15 uur het Berlage Saxophone Quartet klassieke muziek en geeft die een prachtige nieuwe klank.

De tijd dat er op saxofoons alleen maar jazz gespeeld werd is al lang voorbij. Het Berlage Saxophone Quartet werd opgericht in 2008 en werd vrijwel direct een groot succes. Ze ontvingen in 2015 in het Concertgebouw in Amsterdam de prestigieuze Kersjesprijs vanwege hun uitzonderlijke muzikale kwaliteiten en hun bijzondere bijdrage aan de Nederlandse kamermuziek.

Het kwartet komt in het kerkje van Valkkoog met een bijzondere voorstelling met als titel `De weg naar vrijheid`. De bekende  schrijver, Jan Brokken, put in vijf korte voordrachten uit zijn eigen werk, waarin hij vertelt over zijn ervaringen in Oost-Europa en hoe daar mensen hun weg vinden naar vrijheid.

Het Berlage Saxophone Quartet sluit op elke voordracht aan met een compositie die de voordracht ondersteunt en illustreert. Het is telkens een stuk van een componist die in een vrijheidsbeperkend regime woonde, gearrangeerd voor saxofoon.

Zo worden bewerkte stukken van onder meer Moessoergski, Arvo Pärt en Shostakovitsj gespeeld. Kortom een bijzonder concert met een literair accent en gespeeld door een bijzonder ensemble.

Kaarten zijn voor € 13,- te koop bij Boekhandel Plukker aan de Gedempte Gracht 73 in Schagen. Donateurs en CJP-houders betalen € 11,- en voor kinderen tot en met 14 jaar is de toegang gratis. U kunt ook reserveren via telefoon 0224 – 21 56 61 of via de site www.kerkjevalkkoog.nl.

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):