Beoordeling leefbaarheid

Huurders van Wooncompagnie en Woningbouwvereniging Anna Paulowna worden uitgenodigd mee te doen aan een onderzoek naar de leefbaarheid in verschillende wijken. Het onderzoek wordt gehouden in Anna Paulowna, Harenkarspel, Niedorp, Schagen, Wieringermeer en Zijpe.

Om een beter inzicht te krijgen in de vraag hoe bewoners hun woonomgeving beleven, wordt elke twee jaar een leefbaarheidsonderzoek gehouden.

De resultaten van het onderzoek worden gebruikt om de leefbaarheid in wijken en buurten te verbeteren.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door RIGO Research en Advies uit Amsterdam. Een geselecteerd aantal bewoners krijgt deze week een vragenlijst toegestuurd. Het invullen van de lijst kost slechts enkele minuten. Aan de orde komen het aanbod en de kwaliteit van voorzieningen, veiligheid, sociale contacten, onderhoud van wegen en groen en verlichting.

Het nieuwe leefbaarheidsonderzoek is omvattender dan de twee voorgaande, die in 2006 en 2008 werden gehouden. De standaard vragenlijst is uitgebreid met 15 zogenoemde verdiepingsvragen, waarmee de woningcorporaties en gemeenten de nodige achtergrondinformatie hopen te verkrijgen. Zo kan er nog gerichter actie worden ondernomen.

Als dank voor hun medewerking wordt per 25 retour gezonden enquêtes steeds een 1/5 staatslot verloot.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: