Benoeming van bouwdorp kind-burgemeesters

Maandag 22 augustus om 13.00 uur komt (loco) burgemeester Cor Quint op bezoek bij het huttenbouwdorp aan de Snevert in Schagen. De benoeming van de twee kinderburgemeesters van het bouwdorp ligt in zijn handen.

Wethouder Quint krijgt een kopje koffie of thee. Daarna volgt een rondleiding door het bouwdorp. Met hout en spijkers, platen en kleden maken de kinderen er een fantastisch dorp van. De jonge timmerlui leven zich helemaal uit. De wethouder gaat kijken hoe de talentjes zich ontwikkelen en welke creatieve ideeën er al uit zijn gekomen.

De kinderen kunnen op hun beurt eens kijken hoe de wethouder er uit ziet. Ze mogen hem vragen stellen. Over de gemeente, over hout en of hij zelf wel eens timmert. Of over het veldje waar het bouwdorp is. Kortom: over van alles en nog wat, net wat de jonge bouwer wil weten. Ook de voorzitter van het KIVAS-kinderbouwdorp beantwoordt zoveel mogelijk kindervragen. Vervolgens worden twee van de kinderen uitverkoren om burgemeester van hun bouwdorp te worden. Er is een burgemeester nodig voor het kleine bouwdorp en een voor het grote bouwdorp.

Het geheel van het bouwdorp verschijnt op het veld naast de ijsbaan aan de Snevert. Stichting KIVAS organiseert het bouwdorp.


Publicatiedatum: 18 augustus 2022
Categorie: Gemeentenieuws
Aantal views: 158
Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: