Beeld Vlaming in het park aan de Laan

Het college van B&W heeft onlangs ingestemd met het plaatsen van een beeld van de oud-stadsarchitect Josephus Regnerus Vlaming als kunstwerk in het park aan de Laan in Schagen.

Het verzoek om een kleine buste van oud- stadsarchitect Josephus Regnerus Vlaming in het park te plaatsen, kwam van een stadsgids van de Historische Vereniging van Schagen. De oud-stadsarchitect ontwierp een groot deel van het centrum van Schagen. Zijn nalatenschap is groot en nog steeds terug te zien in de villa’s op de Laan en in de Landbouwstraat. Maar ook in de huizen en winkelpanden op de Loet, in het Rensgars, op de Herenstraat, de Gedempte Gracht en de Molenstraat.

Beoogd resultaat

Het beeld van de heer Vlaming zal een waardevolle aanvulling zijn voor de stadsgidsen tijdens hun rondleidingen. Hierdoor kunnen zij vertellen over het ontstaan en de geschiedenis van diverse panden en wijken in het centrum van Schagen. Daarmee is het beeld niet alleen voor de stadsgidsen een waardevolle aanvulling, maar maakt dit het cultureel erfgoed ook bereikbaar voor inwoners.

Mooi initiatief

De initiatiefnemer heeft de bewoners van de buurt geïnformeerd. Zij staan positief tegenover dit initiatief en gaan akkoord met het plaatsen van het beeld. Het beeld is ontworpen door beeldhouwer Marleen van der Laan en wordt gefinancierd uit de reserve kunst aankopen.


Publicatiedatum: 27 februari 2023
Categorie: Gemeentenieuws
Aantal views: 257
Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):