Bedrijfsbus in sloot langs Westfriesedijk

OUDESLUIS – Op de Westfriesedijk tussen Schagen en Oudesluis is een bestuurder van een bedrijfsbus de macht over het stuur verloren op de smalle dijk en in de sloot beland onder aan de dijk.

Het voertuig is op zijn kant te water gegaan. De bestuurder, die zelf uit het voertuig kon klimmen is door ambulancepersoneel gecontroleerd en naar het ziekenhuis gebracht.

Een berger is ter plaatse gekomen op het voertuig naar boven te takelen en af te voeren. Het ongeval vond plaats op vrijdag 29 september rond 15.45 uur.

Avatar foto
Richard de Graaf is als weekendredacteur actief voor Noordkop Centraal en Regio Noordkop.Reageer op dit artikel
3 antwoorden
 1. Harry
  Harry zegt:

  Tel voor de gein eens hier op de site bij hoeveel ongelukken een busje betrokken was. Zwaar oververtegenwoordigd.

  Volgens data van Veilig Verkeer Nederland zijn deze busjes 2x zo vaak betrokken bij dodelijke ongelukken. Hebben we het nog niet eens over niet-dodelijke ongelukken gehad.

  En dan hebben we het nog niet over asociaal rijdgedrag gehad. Lijkt wel of er voor busjes andere regels gelden. Die hoeven geen richting aan te geven, mogen in een 30km zone gewoon 80 rijden. Bumperkleven is toegestaan en vooral lekker appen achter het stuur.

 2. Jac
  Jac zegt:

  Neem van mij aan dat het de rijstijl is, ik woon aan een drukke sluiproute waar de busje laag langs vliegen, ook hier zijn er al een paar gaan zwemmen. Geen politie bij gehaald natuurlijk en zelf uit de sloot laten halen.

 3. @win
  @win zegt:

  Derde bus in twee dagen tijd die gaat zwemmen….misschien nuttig om te kijken of de verkeerssituatie of de rijstijl van de bestuurders aanpassing vedienen.

Reacties zijn gesloten.