Basisschool De Wegwijzer Excellente School

MIDDENMEER – Voor basisschool De Wegwijzer in Middenmeer was het maandag een feestelijke dag. De school ontving namelijk het predicaat Excellente school.

De onderwijsinspectie waardeerde de school eerder al als ‘goed’.  Directeur Freek Steeman: “Dat de jury onze kwaliteit erkent, voelt als een kroon op ons werk en daar profiteren onze leerlingen van. Ook kleine scholen kunnen uitblinken”.

Voorwaarde om te worden geselecteerd voor deze eervolle titel is de waardering ‘goed’ van de Onderwijsinspectie. Een tweede eis is dat de school zich op een bepaald gebied zodanig heeft ontwikkeld, dat die een voorbeeld is voor andere scholen.

De Wegwijzer blinkt uit in het profiel ‘Kwaliteitszorg als motor voor ontwikkeling, borging en verbinding. ‘Wij stellen kleine, haalbare doelen. Zijn deze bereikt, dan pakken wij het volgende doel op. Zo komen we heel snel tot onderwijsverbetering”. 

(Foto: aangeleverd)

Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: