Basisschool De Ark week eerder zomervakantie

SCHAGEN – Leerlingen van basisschool de Ark in Schagen hebben een week eerder zomervakantie, vanwege de verhuizing naar hun nieuwe schoolgebouw. 

Het huidige schoolgebouw stamt uit 1973, daarom was het hoog tijd om te verhuizen naar een nieuw gebouw. Het heeft lang geduurd, maar eindelijk is het zo ver. 

De docenten zijn niet een extra week vrij, zij gaan meehelpen met de verhuizing. Gelukkig komt er ook een verhuiswagen, maar voor de inrichting zijn de docenten zelf nodig. 

Het nieuwe gebouw is al ver af, maar nog niet helemaal. Bijzonder is wel dat er extra gelet is op duurzaamheid, zo is het gebouw zo energieneutraal mogelijk gebouwd en wordt er veel gebruik gemaakt van gerecycled materiaal.

De leerlingen die vandaag alvast mochten kijken waren erg enthousiast. “Ik vind het echt fantastisch, dat ik dít nog mag meemaken!”

 

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):