Bankpasfraudeur gespot in Amsterdam

DEN HELDER – Een man die vorig jaar oktober in Den Helder een bankpas van een bejaard echtpaar afhandig heeft gemaakt, heeft die pas gebruikt in Amsterdam. 

Het echtpaar werd woensdag 26 oktober 2022 gebeld door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. De man gaf aan dat hij constateerde dat er twee nieuwe bankpassen waren aangevraagd vanuit een andere stad. 

Dat vond hij verdacht en gaf aan actie te willen ondernemen. Het echtpaar moest hiervoor een aantal dingen doen waaronder de huidige bankpassen en het in de woning aanwezige contant geld in een envelop meegeven aan zijn collega, die langs zou komen. 

Rond 16.45 uur wordt de enveloppe bij het echtpaar opgehaald. Later bleek dat hij meer uit de woning heeft meegenomen. Zo werden ook diverse goederen zoals een tablet en twee telefoons door hem meegenomen.

Later die avond werd omstreeks 18.40 uur in een dure kledingwinkel in de PC Hooftstraat in Amsterdam ter waarde van € 8.000,- aan herenkleding gekocht met de bankpassen van het echtpaar. 

De politie heeft nu beelden vrijgegeven en vraagt mensen die de man herkennen zich te melden bij de politie Den Helder via 0900 – 88 44.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.