AZ en Anderlecht in evenwicht

DIRKSHORN – In een onderhoudende oefenwedstrijd, onder de eminente leiding van arbiter Dieperink, hebben AZ en de Belgische topclub Anderlecht elkaar gevonden in een 1-1 gelijkspel.

AZ, zonder doelman Marco Bizot, Owen Wijndal, Teun Koopmeiners, Calvin Stengs, Myron Boadu, Jonas Svensson, Fredrik Midsjo, Pantelis Hatzidiakos en Albert Gudmundson begon tam aan de wedstrijd tegen Anderlecht, dat de laatste jaren z’n meerdere heeft moeten erkennen in Club Brugge. Bij de paarswitte ploeg was een basisplaats weggelegd voor oud-AZ’er Wesley Hoedt. 

Bij AZ stonden Bruno Martins Indi en Thomas Letschert centraal achterin en maakte Oosting zijn debuut als linksback. Jordie Clasie fungeerde als draaischijf op het middenveld, waar Dani de Wit zich flink liet gelden.

De Alkmaarders kregen op zes minuten spelen een penalty, nadat Jesper Karlsson was gevloerd. De Zweed nam de pingel zelf, maar zag zijn slappe inzet weggebokst door de Belgische goalie Van Crombrugge. Anderlecht, met een aantal speersnelle en technisch begaafde spelers in de ploeg, nam de overhand en kreeg vier minuten voor de pauze de leiding door een goal van Francis Amuzu, 0-1. Amuzu was door zijn snelheid een voortdurende plaag voor de Alkmaarse verdediging.

In de tweede helft maakten Evjen, Clasie, Letschert en Oosting plaats voor Peer Koopmeiners, Sam Beukema en Jorn Berkhout, Maxim Gullit. Anderlecht trok zich terug en liet AZ het spel maken, hetgeen de Alkmaarders gaande het tweede deel van de partij steeds beter afging. De gelijkmaker van Zakaria Aboukhlal was dan ook verdiend. De 1-1 viel een kwartier voor tijd. 

Na de winst op NEC (4-1) en Top Oss (3-0) nu dus een remise voor AZ, in een wedstrijd zonder publiek.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: