Auto rijdt door na ongeval Tolkerdijk

SCHAGEN – De politie Schagen is op zoek naar de eigenaar van een zwarte Opel stationwagen, die maandagochtend vermoedelijk een rol speelde bij een ongeval op de Tolkerdijk in Schagen.

De personenauto kwam op de smalle dijk een volgeladen vrachtwagen tegemoet. Deze week uit naar de berm. Die bleek helaas te zacht om het zware gewicht te houden. De vrachtwagen belandde daardoor op zijn kant in de sloot. De tegenligger reed na het ongeval door.

De vrachtwagenchauffeur hield het zelf droog en kon op eigen kracht uit de cabine klauteren. Zwaar materieel was nodig voor de berging van de vrachtwagen.

Wie de politie nadere informatie kan verschaffen over de onbekende tegenligger, kan de politie bellen op 0900-8844 en daarbij registratienummer 2024125072 vermelden.

Avatar foto
André Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met André? Stuur een mail naar andre.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
2 antwoorden
 1. Jan Meijles
  Jan Meijles zegt:

  De bermen zijn oververzadigd met water, wat leidt tot acute verzakking als er ook maar enig gewicht op komt te staan. De bodem heeft dan geen enkele draagkracht meer. Dit is al de 2e vrachtwagen in die omgeving binnen 2 weken die zo onderuit gaat.

  Beantwoorden
  • Ingrid
   Ingrid zegt:

   Dus wat u zegt is; oproep aan de betreffende gemeentes om bordjes met PAS OP ZACHTE BERM !! oid te laten plaatsen begin/einde aanrijroutes of bevoorradingswegen,
   lijkt mij ook een prima idee, beste Jan.
   Nou, ben benieuwd, wat vindt onze Henk er van – kom er maar in, Henk 🙂

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):