Assistent manager Only Schagen stal € 2700,-

SCHAGEN – De politierechter in Alkmaar heeft woensdag een voormalig assistent-manager van de Only in Schagen een werkstraf opgelegd, omdat ze in totaal ruim 2700 euro van haar werkgever in eigen zak heeft gestoken.

De Helderse vrouw (26) werkte tussen januari en mei 2022 voor de winkel en nam vervolgens zelf ontslag. Daarna kwam de baas erachter dat een aantal zaken niet klopte. Zo ontbrak een dagopbrengst van ruim 1000 euro die wel door haar was aangemeld, maar vervolgens niet was gestort. Toen Only haar om opheldering vroeg, liet ze een stortingsbewijs zien met een serienummer en een tijdstip dat niet overeenkwam met de missende dagopbrengst.

Later kwam haar werkgever erachter dat de voormalige assistent-manager tussen januari en april van 2022 in totaal 18 keer een valse retourbon maakte en vervolgens de restitutie op haar eigen rekening liet storten. Only kreeg inmiddels geen contact meer met haar en bij de politie zweeg de vrouw.

Het Openbaar Ministerie (OM) neemt het de vrouw kwalijk dat ze geen verantwoordelijkheid lijkt te nemen voor de verduistering. Ze eiste uiteindelijk een taakstraf van 80 uur tegen de verdachte. Daarnaast vroeg ze om een gevorderde materiële schadevergoeding van ruim 1700 euro toe te wijzen. Only wist een deel van de schade al terug te krijgen door het vakantiegeld en het loon van de vrouw in te houden. De politierechter volgde deze strafeis.

Avatar foto
Van onze rechtbankverslaggevers.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):