ARO niet positief over Schagen Oost

SCHAGEN – De Adviescommissie Ruimtelijke ordening (ARO) van de provincie Noord-Holland is niet enthousiast over de bouw van tijdelijke woningen voor vluchtelingen in Schagen Oost. 

Dat blijkt uit het verslag van de vergadering van de commissie, die op 29 november vorig jaar werd gehouden. 

De locatie voor de woningen, tussen de ijsbaan en de volkstuinen, is nu Bijzonder Provinciaal Landschap. 

De ARO is zeer kritisch over het plan. Met het plan steekt Schagen de N241 over en daarmee zijn de kernkwaliteiten van het Bijzonder Provinciaal Landschap in het geding, meent de ARO. 

Volgens de ARO sluit het plan ook niet aan op het voorkeursmodel van de ontwikkelvisie Schagen Oost. Volgens de ARO wil de gemeente er bouwen, omdat de grond al in eigendom is. 

De gemeente wordt nu uitgedaagd om met een nieuw plan te komen dat meer toekomstbestendig is. Dat nieuwe plan moet dan weer in de ARO worden besproken. 

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
2 antwoorden
 1. RaraAvis
  RaraAvis zegt:

  Ach ja, de zoveelste zeperd; niet bijzonder na de eveneens afgewezen plannen voor de Bogtmanweg. Wat is nu de oorzaak dat deze plannen, overigens van het vorige college, de eindstreep niet halen. Enige reflectie is echt op zijn plaats.

  Beantwoorden
 2. Hendrik
  Hendrik zegt:

  Wanner komt onze gemeente eens met een enquête hoe onze bewoners denken over meer opvang plekken voor asiel/gelukszoekers. Kijk hier met belangstelling naar uit.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: