Arbeidsmigranten wonen illegaal in ‘t Zand

‘T ZAND – De gemeente Schagen heeft donderdagavond bij een controle in een pand in ‘t Zand een grote groep arbeidsmigranten gevonden. Op het adres stond echter niemand ingeschreven. 

Bij de gemeente waren meerdere signalen binnengekomen dat er personen in het pand gehuisvest zouden worden in strijd met de regels. Dat bleek te kloppen. Er verbleven meerdere buitenlandse personen. Tijdens de inspectie waren enkele bewoners aanwezig, terwijl anderen naar verluidt aan het werk zouden zijn in de regio.

De personen die in het pand verbleven, bleken op geen enkel adres in Nederland geregistreerd te staan. Uit gesprekken met de aanwezige bewoners bleek dat zij al enkele maanden in Nederland verbleven en werkten. Een uitzendbureau, dat regionaal actief is, zorgt in hun geval voor het werk en de huisvesting.

Burgemeester Van Kampen benadrukt dat dit soort huisvesting niet is toegestaan. “Wanneer zij zich niet aan de regels houden, zijn zij erg kwetsbaar voor bijvoorbeeld vormen van uitbuiting. Dit willen wij te allen tijde zien te voorkomen”, aldus Van Kampen.

De eigenaar van het pand is in kennis gesteld. Hem is medegedeeld dat hij op de hoogte wordt gehouden van de bestuurlijke afhandeling. De zaak wordt verder in onderzoek genomen.

Of de arbeidsmigranten voorlopig in het pand kunnen blijven wonen, heeft de gemeente niet bekend gemaakt.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
6 antwoorden
 1. Bert
  Bert zegt:

  Jac we kunnen jouw negatieve reacties missen als kiespijn, Volgens een reactie van jouw op deze site zou jij de corrupte gemeente Schagen gaan verlaten maar of was dit weer opvliegers van u.

 2. Ruud
  Ruud zegt:

  Makelaars die huizen opkopen en daar arbeidsmigranten in zetten. Deze moete huren betalen tussen de 1200 en 2000 euro. En gevolg daarvan is dat er niet 4 maar 8 of zelfs 12 gasten in een huis zitten.

  Heb ze als buren gehad , niet te doen. Geen nacht rustig , geen parkeer meer te vinden, overlast in de achtertuin.
  Geschreeuw , en overal blikjes in de struiken en straat.
  3 x de makelaar op de hoogte gesteld, ow vervelend voor u , en we zullen gaan kijken. Nooit geweest. Toen gedreigd het te filmen en openbaar te maken.
  Dat vond hij niet zo fijn.
  Toen was het gauw gedaan en het huis verkocht aan een nederlands stel. Blij mee !

 3. Jac
  Jac zegt:

  Ik had ze hier ook bij de buren, rondom de illegale woonunits lag het vol met blikken en drankflessen, ze reden als gekken met gierende banden hierlangs. Gemeente gevraagd om handhaving, nu staan de units gewoon in de schuur.

 4. Jac
  Jac zegt:

  Mondial natuurlijk, de grote vriend van onze burgemeester, die alle eigenaren van het Zwanenwater hebben weggepest. Als beloning hebben ze van van Kampen toestemming de hele boel vol met Polen te proppen.

Reacties zijn gesloten.