Arbeidsmigranten in woning is illegaal

SCHAGEN – Een recent verkochte woning aan De Tuinen in de wijk Hoep Zuid in Schagen wordt na de verkoop mogelijk illegaal bewoond door arbeidsmigranten. Voor de deur staat een personenbusje met een Pools kenteken. 

Volgens een buurtbewoner stond de woning, mede door een hoge vraagprijs, lang te koop. Uiteindelijk is de woning verkocht en lijkt het erop dat de eigenaar het woonhuis verhuurt aan arbeidsmigranten die werken bij Microsoft in Middenmeer als schoonmakers.

Het gebruiken van een woning voor arbeidsmigranten is volgens een woordvoerder van de gemeente Schagen niet toegestaan. “Over het algemeen is het zo dat het huisvesten van arbeidsmigranten niet is toegestaan in woningen die bedoeld zijn om in te wonen. Wanneer wij een verzoek tot handhaving ontvangen zullen we handhavend optreden”, meldt de gemeente. Zo´n verzoek is nog niet gedaan.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
9 antwoorden
 1. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  Als je niet zelf in deze woning gaat wonen zijn er regels voor de koper. Dat is het tarief van de overdrachts belasting van 10,4%. Dit loopt via de notaris bij overdracht.
  Hier komen kennelijk arbeidsmigranten en de eigenaar woont er niet zelf.

 2. Natuurlijk Schagen
  Natuurlijk Schagen zegt:

  De gemeente Schagen heeft niet eens een goed beeld wie er allemaal in Schagen wonen. Deze wonkng is verkocht aan pandjesbazen uit andere gemeenten maar wonen er kennelijk niet zelf. Zij verhuren deze huizen weer aan buitenlanders die werken in de buurt met heel veel uren per dag. Het werk wat zij doen is bijvoorbeeld reiniging bij bijvoorbeeld Microsoft in Hollands Kroon. Ook dit is weer een buitenlandsbedrijf. Of er nu 2 of 20 mensen in een huis slapen is als dit niet wordt opgepakt onbekend bij de gemeente Schagen. De WOZ gaat van de buurt naar beneden. De gemeente derft dus inkomsten. Ook worden deze huizen niet goed onderhouden en het vuil stapelt zich op. De ratten en muizen hebben er een mooi heenkomen.
  Kortom de buurt verpaupert. De arbeidsmigranten spreken geen woord Nederlands. Het contact gaat vast met houtje touwtje Engels. Buurtbewoners hebben geen zicht wie en hoeveel mensen er slapen, wonen en werken laat staan dat de gemeente dit weet

 3. Ronald
  Ronald zegt:

  Makelaars en projectontwikkelaars zijn heer en meester in deze praktijken.
  Zelf 2 huizen naast ons arbeidsmigranten gehad, eerst 4 toen 6 en daarna 12 !!! Met de nodige overlast ( muziek, geschreeuw, drank en auto’s geen perkeerplek meer te vinden)
  Makelaar gebeld , gemaild , ja ik ga er op letten. NOT !
  Gemeente gebeld , we gaan kijken NOT !!!! Uiteindelijk gedreigd met naam en toenaam het openbaar te maken met video beelden. Toen werd het huis ineens verkocht.
  Makelaar kocht de woning voor 175.000 euro.
  Anderhalf jaar lang hebben er arbeidsmigranten in gewoond a 1200 euro per maand.
  Woning ( uitgewoond) verkocht voor 239.000 euro.
  Kijk dat is kassa !!!

  Dat zijn de makelaars hier, eigen gewin en de buurtbewoners kunnen de pleuris krijgen.

  Karma loert altijd om de hoek !

 4. J
  J zegt:

  De gemeente hoort te handhaven als zij op de hoogte is van een overtreding, daar ius geen handhavingsverzoek voor nodig. Schagen is gewoon laks en verschuilt zich achter het wachten op een verzoek.

  • Frans
   Frans zegt:

   Dien dan zo’n verzoek in ipv hier te lopen klagen, zeikmans. Maar dat doe jij natuurlijk niet. Jij doet geen moeite, alleen maar klagen. De typische, verongelijkte Nederlander. Grote mond over van alles, maar zelf geen ene f*ck doen om de wereld beter te maken. Bah.

   • W
    W zegt:

    Verzoek heb ik ingediend maar gemeente doet niks. Ik woonde in een rijtjeshuis en ben daar van ellende weggegaan. Beide buren verhuurden in het zomerseizoen hun huis. Ik heb het meegemaakt dat er aan de ene kant 16! Badgasten zaten en aan de andere kant 8! 24 vakantievierders op een paar vierkante meter. Zelfs een complete band heb ik meegemaakt die het nodig vonden om s avonds te oefenen. De gemeente deed er niets mee.

Reacties zijn gesloten.