Arbeidsmigranten in Schagen Oost?

SCHAGEN – Wokke Vastgoed uit Wieringerwerf wil in Schagen Oost, tussen het crematorium en de Snevert, huisvesting realiseren voor rond de 3.000 arbeidsmigranten. Komende woensdagavond wordt het plan gepresenteerd in Motel Akersloot. 

Het plan heet ‘Groenpark Ruijter’ en werd al in juli door het bedrijf bij de gemeente ingediend. De gemeente wilde destijds niet meewerken omdat het om provinciaal beschermd landschap zou gaan. 

Schagen Oost kwam recent ook in het nieuws, omdat de gemeente voorkeursrecht op de grond heeft gevestigd. Dat betekent dat grondeigenaren de grond als eerste aan de gemeente aan moeten bieden. De gemeente wil Schagen Oost gaan ontwikkelen als straks Muggenburg Zuid vol is. 

Wokke wil op de grond van agrariër Ruijter 1.200 woningen voor 2 à 3 personen realiseren. Bij het plan horen ook centrumvoorzieningen zoals een restaurant, supermarkt, zwembad en binnen- en buitensporten. 

“Wij organiseren dit in Akersloot omdat ook statenleden van de provincie zijn uitgenodigd”, licht Johan Wokke van Wokke Vastgoed toe. De openbare presentatie door architecten Marco Romano en Hans ter Beek start om 19.30 uur. 

Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Mail naar redactie@noordkopcentraal.nl.Reageer op dit artikel
11 antwoorden
 1. David Klaassen
  David Klaassen zegt:

  Jullie zijn niet goed bij je hoofd, eerst van de waldevaart een bedevaart maken en dan nu nog eens hele wijk voor migranten uit de grond stampen, terwijl eigen volk 8jaar moet wachten op een woning, schaam je. Wat bezielt jullie…

  Beantwoorden
 2. Jan-Willem
  Jan-Willem zegt:

  Nieuwe ronden nieuwe kansen?

  Leest dit artikel uit het NHD, hoe was dit afgelopen?

  Rechter: Wokke moet stoppen over omkoping
  Bron NHD donderdag, 29 december 2011

  Vastgoedhandelaar Johan Wokke moet stoppen met het beschuldigen van van oud-statenlid en huidig gedeputeerde Jaap Bond, oud-statenlid Johan Bruins Slot en Hans Schipper (oud-gedeputeerde) van omkoping. Dit bepaalde de Alkmaarse rechter donderdagmiddag.

  Stopt Wokke niet, dan volgt een dwangsom van duizend euro per overtreding, met een maximum van 25.000 euro.

  Wokke beschuldigde Bond en Bruins Slot van omkoping bij de ontwikkeling van regionaal bedrijventerrein Distriport (gemeente Koggenland) en Schipper van betrokkenheid daarbij.

  De ondernemer is niet met bewijzen gekomen. Daardoor handelt hij volgens de rechter onrechtmatig tegen het drietal én de Provincie Noord-Holland die hierdoor ‘in hun goede naam zijn aangetast’.

  Beantwoorden
 3. Xavier
  Xavier zegt:

  1200 woningen??? Wat een “puinhoop” zal het worden zoooo dicht bij ons mooie Schagen… Echt een buitensporig plan. Wieringermeer! Goeie!

  Beantwoorden
 4. caroline hermans
  caroline hermans zegt:

  Ik gun de arbeidsmirgranten van harte een mooie woning. Maar waarom niet ook voor de mensen op de wachtlijst van de woningstichting staan die nog steeds noodgedwongen thuis wonen en al 8 jaar of meer wachten?

  Beantwoorden
 5. Jan de Blokker
  Jan de Blokker zegt:

  Leuk bedacht, maar provinciaal beschermd landschap hè! Enne in de Wieringermeer is veel meer ruimte. Veel minder kans op overlast daar!

  Beantwoorden

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Lees verder via noordkopcentraal.nl […]

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: