Appartementen op plek oude chinees ‘t Zand

‘t ZAND – Er komt een appartementencomplex op de plek van het voormalige chinees restaurant in ‘t Zand. Handtekeningen onder een overeenkomst met de gemeente zijn vorige week gezet.

Op de plek van de Chinees aan de Oude Rijksweg komen 18 koopappartementen, waarvan zes voor starters en twaalf in een prijsklasse boven de 300.000 euro. De startersappartementen komen aan het Molenpad, het zijstraatje dat vanaf de Oude Rijksweg richting het westen loopt. De duurdere appartementen komen direct aan de Oude Rijksweg en kijken dus uit op het Noordhollandsch Kanaal.

Het complex krijgt drie bouwlagen, met twee verdiepingen boven de begane grond. De appartementen op de verdieping krijgen een balkon, deels inpandig.

Het nieuwe appartementencomplex aan het kanaal krijgt de naam De Koopvaerder. Daarmee wordt verwezen naar de schepen met handelswaar die in vroeger tijden het kanaal gebruikten. De projectontwikkelaar is Michel van der Blonk uit Slootdorp. De verkoop van de appartementen verloopt via Klaver Makelaardij.

Volgende week wordt de omgevingsvergunning aangevraagd bij de gemeente Schagen. Mogelijk kan dan na de zomer de sloop beginnen van het pand van voormalig chinees restaurant Mandarin en aansluitend de voorbereidingen voor de bouw.

(Artist impressions: De Juiste Vastgoedontwikkeling B.V.)

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
André Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met André? Stuur een mail naar andre.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):