Andere locatie eerste bijeenkomst tegen oplichting

De locatie van de eerste voorlichtingsbijeenkomst over oplichting is gewijzigd. In tegenstelling tot ons eerdere bericht zal deze plaats vinden op 2 juni van 10.30 uur tot 11.30 uur in wooncomplex Sint Jozefpark in Tuitjenhorn.

De bijeenkomst gaat over oplichters en hun werkwijze. Oplichters komen maar al te vaak betrouwbaar over. Ze komen aan de deur of bellen op. Dan zeggen ze bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn. En dat uw geld in gevaar is, behalve als u maar even uw pincode en pas afgeeft. Nooit doen! Deze vormen van misdaad nemen steeds meer toe. Ook heel oplettende mensen trappen er soms toch in. Er zijn tips over hoe u zich kunt wapenen tegen deze misdaad. Die hoort men tijdens de bijeenkomst.

Om inwoners alert te maken, worden in de maand juni drie voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd over oplichting. De bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met de politie en er zal een gastspreker aanwezig zijn. Daarnaast is er een medewerker van de Rabobank aanwezig om vragen te beantwoorden. De bijeenkomsten zijn bedoeld om inwoners tips te geven om oplichting te voorkomen.

Oplichters worden ook steeds slimmer. Ze verzinnen telkens weer nieuwe manieren om mensen op te lichten. Vooral online oplichting neemt toe. Een onderdeel hiervan wordt ook wel cybercriminaliteit genoemd. Tijdens de bijeenkomsten ontvangen inwoners hier uitleg over.

De voorlichtingsbijeenkomsten sluiten aan bij de landelijke overheidscampagne ‘Maak het oplichters niet te makkelijk’. Naast het organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten zijn er ook flyers verspreid, bij onder meer huisartsen en fysiotherapiepraktijken.

De bijeenkomsten zijn gratis. Er is echter wel een beperkt aantal plekken beschikbaar bij de voorlichtingsbijeenkomsten. Deze vinden plaats op:

  • 2 juni  van 10.30-11.30 uur, Sint Jozefpark in Tuitjenhorn
  • 9 juni van 10.30-11.30 uur, De Zandstee in ’t Zand
  • 16 juni van 10.30-11.30 uur, Sabinahof in Waarland

Aanmelden voor een van de voorlichtingsbijeenkomsten kan door een e-mail te sturen naar oov@schagen.nl. Of bel naar 0224-210400 en vraag naar team OOV.

Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Reageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: