Amstelmeer stap dichterbij

De gemeente Amstelmeer is een stap dichterbij. De gemeenteraden van Anna Paulowna, Niedorp, Wieringen en Wieringermeer hebben woensdagavond het Arhi II-besluit genomen om op 1 januari 2012 te gaan fuseren. Het woord is nu aan de provincie en de Tweede Kamer.

Tijdens de buitengewone raadsvergadering waren er ook nog 4 insprekers: Rob Ravensteijn van de nieuwe partij Lada, Theo Moras, de heer Franssen en SP statenlid De heer De Graaf. De insprekers lieten opnieuw blijken fel tegen de voorgenomen fusie te zijn.

De gemeenteraden waren ook deze keer niet gevoelig voor de argumenten van de insprekers. Alleen Ard Smit uit Niedorp en Jacint van Zaal van de Onafhankelijke Lijst Van Zaal uit Anna Paulowna stemden tegen de fusie. De gemeenten bieden het Arhi II-besluit nu aan bij de provincie. Daarna moet ook het ministerie van Binnenlandse Zaken de fusie nog goedkeuren.

De tijd die dit traject inneemt, is naar schatting anderhalf jaar. Ondertussen treffen de vier gemeenten voorbereidingen om de start van de nieuwe gemeente zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Hoe de nieuwe gemeente gaat heten is nog niet bekend. De werknaam Amstelmeer wordt in ieder geval niet de nieuwe naam. Er komt een prijsvraag waarmee bewoners worden uitgedaagd een nieuwe naam voor de gemeente te bedenken. Meer informatie staat op www.fusieamstelmeer.nl

Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: