Ambtenaren schenken aan Hospice Schagen

Dinsdagmiddag 12 december ‘kozen’ de medewerkers van gemeente Schagen hun kerstpakket. Ze konden ook kiezen voor een schenking aan Hospice Schagen.

Lokale ondernemers

Dinsdagmiddag was het gemeentehuis vanaf 14.00 uur gesloten. De medewerkers waren bij een interne kerstmarkt. Hier bieden lokale ondernemers hun producten aan. De medewerkers van de gemeente kiezen wat zij willen hebben. Naast de keuze voor producten of cadeaubonnen van de lokale ondernemers konden de medewerkers hun kerstpakket ook schenken aan een goed doel. De medewerkers kiezen zelf welk deel van hun kerstpakket zij willen schenken aan het goede doel. Dit jaar is dat Hospice Schagen.

Cheque overhandigd

Vanmiddag overhandigde burgemeester Marjan van Kampen-Nouwen de cheque aan het Hospice Schagen. In totaal is er €1.840,00 opgehaald, een mooi bedrag!

Hospice Schagen

Hospice Schagen is een kleinschalige instelling waar 24/7 professionals en vrijwilligers palliatieve zorg en ondersteuning bieden aan mensen in hun laatste levensfase. Wanneer genezing niet meer mogelijk is. Iedereen heeft het recht om in een menswaardige en respectvolle omgeving afscheid te nemen van het leven. Sterven in de thuissituatie is voor velen een wens. In sommige gevallen is dat echter niet mogelijk door gezins- of woonomstandigheden of, omdat familie/vrienden de nodige 24-uurszorg niet (meer) kunnen bieden. In dat geval verlenen de verpleegkundigen en vrijwilligers van Hospice Schagen deskundige zorg tijdens de laatste levensfase in een sfeer van rust, warmte en privacy.


Publicatiedatum: 15 december 2023
Categorie: Gemeentenieuws
Aantal views: 344
Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
5 antwoorden
 1. AH
  AH zegt:

  dus ambtenaren spitten onder werktijd de website door van noordkopcentraal is dat ook een kerntaak

 2. Jac
  Jac zegt:

  Als ik de kop lees zou ik denken dat alle medewerkers van de gemeente Schagen de waarde van hun kerstpakket hebben geschonken aan de hospice, wat een mooi gebaar. Als ik 1840 euro deel door 400 medewerkers van Schagen is dat per medewerker 4 euro en 60 cent. De gemeente moet zich schamen dat de hard werkende ambtenaren met deze fooi worden afgescheept. Geen wonder dat ze allemaal weglopen, 4 euro en 60 cent als waardering voor een jaar keihard werken. Tijd voor een frisse wind of liever storm door het gemeentehuis. De ontmoetingsplek voor ca 400 medewerkers en 47000 inwoners.(bron: linked in):

  Info
  Een gezellige stadskern, schilderachtige dorpjes, groene polders, bloeiende bollenvelden en zo’n 18 kilometer duurzaam strand. Dat is gemeente Schagen!

  Bij ons kom je zonder file op je werk, kun je tijd- en plaatsonafhankelijk werken met je zelf gekozen laptop en telefoon.

  Ons gemeentehuis is ingericht als ontmoetingsplek voor circa 400 medewerkers en 47.000 inwoners. Wij richten ons op hoogwaardige dienstverlening aan onze inwoners en ondernemers. En we zoeken altijd naar de hoogst mogelijke vorm van participatie. Dat doen we door proces- en projectgestuurd te werken, (persoonlijk) leiderschap te tonen en door continue te streven naar verbeteringen. We kunnen jouw hulp daar goed bij gebruiken. Zin om mee te doen? Neem contact met ons op!

  Meer over onze visie op http://www.schagen.nl/organisatievisie.

  Overigens, deze link werkt niet.

  • Ambtenaar
   Ambtenaar zegt:

   Goedemorgen Jac, Dank voor je reactie en bezorgdheid om de ambtenaren. Maar als je de tekst leest. Zie: De medewerkers van de gemeente kiezen wat zij willen hebben. Naast de keuze voor producten of cadeaubonnen van de lokale ondernemers konden de medewerkers hun kerstpakket ook schenken aan een goed doel. De medewerkers kiezen zelf welk deel van hun kerstpakket zij willen schenken aan het goede doel. Dan lees je terug dat zij zelf bepaalden of ze wat wilden schenken en hoeveel. Waar de een misschien alles schenkt aan het goede doel, geeft een ander het uit aan meerdere dingen. De 1840 euro is een deel van de waarde van het kerstpakket wat geschonken is. Vriendelijke groet, een ambtenaar die met veel plezier voor onze gemeente werkt.

Reacties zijn gesloten.